Fagerstrands fjortenåringer sikret lagets femte strake seier da de overlistet Kolbotn 3. Rasmus og Markus (bildet) kronet seieren med hver sin hat-trick!

Fagerstrand fikk en «kalddusj» da vertene tok ledelsen etter fire minutter, og de rødkledde ropte på offside til ingen nytte. Men herfra og ut skulle Fagerstrand styre det meste! For samtidig som landslaget spilte målløst på Ullevaal, rant målene inn på Sofiemyr torsdag kveld.

Det hadde gått knapt et minutt for Fagerstrand og Rasmus å utlignet ledelsen til Kolbotn. I det femte spilleminutt puttet han utligningmålet etter et innlegg fra Karl Oskar.

Ti minutter senere var goalgetter Rasmus på plass igjen! Emil spilte fram Rasmus, og sistnevnte takket for pasningen med å plassere ballen i mål. Fagerstrand hadde nå snudd kampen fra kalddusj til ledelse, og vi hadde kun spilt 15 minutter av kampen,

3-1 til pause

Markus, kveldens andre goalgetter, ville også være med på moroa! Milosz slo en strøken bakromspasning til Markus, og kantspilleren viste kvalitet foran mål da han satte inn 3-1-scoringen for Fagerstrand – som også var resultatet da lagene gikk til pause.

Kolbotn 3 hadde sine sjanser i første omgang, men et solid forsvar og en god keeper hos Fagerstrand klarte å temme alle forsøk, med unntak av scoringen hvor to Kolbotn-spillere fikk tometers forsprang på det som så ut som en offside-scoring.

Bilder fra førsteomgangen

Kvarter med stang ut

Fagerstrand skulle kjempe med stang ut første kvarteret av andreomgangen. Til tross for svært høyt press, stort ballinnehav og mange sjanser: enten var de uheldige på siste-touchen, eller så var det et heroisk Kolbotn-forsvar som hindret scoring for de rødkledde.

Stang inn – Tre mål på under seks minutter

Så åpnet målkontoen seg, denne gangen for Lukas. På halvspretten knallet han til med et hardt skudd som gikk i mål – via stanga! Nok en vakker scoring for Fagerstrand! Men laget hadde flere mål i ermet …

Tre minutter senere skulle også Karl Oskar få uttelling. Fra ca. 18 meter skyter han det som kanskje var dagens hardeste skudd, og umulig for Kolbotn-keeper å redde.

Men vi var ikke ferdige der. Målgarantisten Rasmus scoret sitt tredje mål for dagen da han slo inn fra venstresiden. Ballen duppet elegant over keeper, men heldigvis rett under tverrliggeren og i mål. Og i stedet for å juble var goalgetteren heller overrasket at det ble scoring.

Rasmus gratuleres av Lukas etter å ha satt inn Fagerstrands sjette mål!

Markus med hat-trick og matchvinnerscoring!

Flere mål skulle det likevel bli! For Fagerstrands andre goalgetter Markus for dagen hadde ingen planer om å la Rasmus være alene om hat-trick denne kvelden. For kantspilleren skulle putte begge de to siste scoringene for Fagerstrand. Først etter å ha blitt spilt fri på motsatt stolpe av Emil, og så til slutt på straffe etter at han ble felt innenfor 16-meteren. Dermed stakk Markus av med matchvinnerscoringen også i tillegg til sin hat-trick.
– Få med at jeg scora hat-trick, var den klare beskjeden fra Markus etter kampen.

Dermed tok Fagerstrand tre nye poeng og sikret seg syv ekstra poeng i målforskjellen etter 8-1-seieren mot Kolbotn 3. Fagerstrand beholder fremdeles andreplassen i serien. Serieleder KFUM 3 har en kamp mindre spilt, men utover det er det kun ett mål som skiller lagene i serien.

Trener Juul etter kampen: – Stolt av lagmoralen og viljen

Fagerstrand-trener Thomas Nebbenes Juul var rimelig fornøyd etter å ha sett laget slå Kolbotn 8-1!

– Vi kommer greit i gang, men får tidlig 1-0 mot oss på en offside situasjon der to Kolbotn-spillere er tre meter i offside. Vi reduserer tidlig til 1-1 og setter da to til før pause, litt tamt i 1. omgang og etter en prat i pausen så velger jeg å sette presset litt høyere i banen og det gir uttelling med én gang. Og utover i 2. omgang så styrer vi kampen, tetter på midten og bak og stopper alt Kolbotn kommer med. Vi dominerer hele 2. omgang og får da fem nye mål. Gutta jobber hardt og står etablert og hissig når ballen blir slått i bakrom og på kantene. Er utrolig stolt av lagmoralen og viljen gutta viser ute på banen, alle hjelper hverandre og går i krigen for hverandre.