INNEBANDY: Fagerstrands A-lag tok et svært viktig poeng hjemme mot Holmlia lørdag.

Holmlia tok ledelsen før minuttet var spilt da Christian Nybø snappet opp en pasning fra Jonas Karlström-Bjørnstad. Holmlia-spilleren avsluttet med et langskudd som gikk i krysset til høyre for Julie Egsæter i FIF-målet.

Gjestende lag økte ledelsen ytterligere like før første periode var over. Hans-Erik Karlsen lå som en klegg på ballførerende Holmlia-spiller Karim Taghi, og sistnevnte tredde til en helt ledig Lars Spilsberg. Han fikk tid og rom til å vende opp og plassere ballen opp i det lengste krysset.

Fagerstrand vartet opp med en tidlig scoring i andre periode. Etter to minutter fikk Christopher Lende lagt en pasning ut til Mikkel Greni, og sistnevnte la ballen til rette og fikk satt inn et skudd som gikk i lengste stolpe og i mål.

Holmlia svarte fem minutter senere. Holmlia-spiller Magnus Hansen fikk stoppet pasningsforsøket til Tim Salvesen, og la rett ut til makker Øistad. Og fra ca. midtbanen fyrte han av et kraftskudd som gikk rett i FIF-målet.

FIF gikk inn i tredje periode på stillingen 1-3, men en ekte «rysare» av en siste periode skulle bidra til poeng for Fagerstrand.

Da første minuttet var spilt forserte Oscar Krzykawski mot mål fra høyre side, men ble blokkert i skuddforsøket. Christopher Lende fikk spilt den løse ballen videre til Jonas Karlström-Bjørnstad. Sistnevnte bommet på første forsøk, men fikk vende opp og fyre av på nytt – denne gangen satt skuddet i Holmlia-målet.

Holmlia svarte brutalt effektivt. En lang ball fra Mergim Ademaj nådde Daniel Nybø. Sistnevnte tok et løp bak FIF-målet, fikk vendt inn foran buret og fyrte av – rett i mål. Det stod 2-4 med drøye 18 minutter igjen å spille.

Fagerstrand viste moral og ga ikke opp. Fem minutter senere slo Mikke Greni en ball tilbake til Jonas Karlström-Bjørnstad. Og fra midtstreken fyrte han av et pangskudd som gikk rett i Holmlia-målet. 3-4 og FIF øynet håpet.

Da vi bikket 12 minutter av sisteperioden skulle vi utligne til 4-4. Jonas Karlström-Bjørnstad spilte ballen ut på venstresiden til Oscar Kryzkawski. Sistnevnte forserte oppover langs vantet, og fyrte av et skudd fra spiss vinkel. En perlescoring som gikk over skulderen til målvakten og i lengste kryss – til stor jubel fra alle med hjerte for Fagerstrand.

Men Holmlia var dødelig effektive. På under 20 sekunder etter FIF-scoringen skulle de på ny ta ledelsen. Fra vår venstreside fyrte Jon Andersen av et skudd hvor en Holmlia-spiller foran mål fikk blokkert sikten til Julie Egsæter. Nok til at ballen fikk gå i mål via blindsonen.

Likevel. Da det stod igjen under et og et halvt minutt igjen skulle vi få scoringen som bidro til FIF-poeng i lørdagens oppgjør. Bak målet til Holmlia fikk Halvor Kallstad forstyrret Holmlias Fredrik Nybø i pasningsforsøket vekk fra mål, og Mikkel Greni fikk på elegant vis dempet pasningen tilbake til Kallstad. Sistnevnte nådde fram til ballen akkurat i siste liten til å tre ballen under Holmlia-målvakten. Et millisekund senere og ballen ville vært i grepet til målvakten.

Dermed tok Fagerstrand et fortjent poeng mot Holmlia i det som ble en tett kamp med mye temperatur og sjanser.